halloween
Klikk her for nettbutikk med alt til Halloween
Velkommen til halloweentips.no

Har du noen tips å dele med andre?


Send gjerne oppskrifter, bilder, tips og idèer du tror andre kan ha glede av så legger vi de ut på siden :)
Du kan gjerne også poste de på facebook-veggen så kopieres de inn hit etterhvert.

Her er halloweentips.no på facebook: http://www.facebook.com/halloweentips

Enkelt eller avansert?
Halloween er synonymt med kostymer og moro. Men hva skal man kle seg ut som? Du har valget!
På halloweentips.no får du tips til alt fra det enkle til det avanserte. Lenger nede på denne siden finner du tips til billige kostymer til halloween.

Skummelt eller morsomt kostyme?

De aller fleste barn og noen voksne synes poenget er å være skumlest mulig på halloween.
Da går det gjerne i vampyrkostyme med kapper og spisse hjørnetenner, spøkelsekostyme, reaper kostyme, djevelkostyme, heksekjole, zombiekostyme, skumle masker og mye forskjellig av svarte skumle kapper.

Ungdommene derimot, de velger heller å kle seg i alt fra prinsessekjole, pølsekostyme, banankostyme, gorillakostyme til kattekostyme mm.
Her finnes det både eksklusive løsninger med hele drakter ( f.eks. gorilla eller kyllingkostyme ) eller helt enkle løsninger som å f.eks. kle seg i svarte klær og fullføre kostymet med et sett katteører og kattehale.
Mulighetene er svært mange! Det er lenge siden utvalget i Norge begrenset seg til vampyrkapper og heksekjoler.

Tips til vampyren:
De siste årene har det kommet en rekke flotte vampyrtenner på markedet. Det er heldigvis slutt på den tiden da det bare fantes hele rader med tenner slik som denne:

Disse er greie nok for barn slik at de ikke får små deler i halsen, men for voksne finnes det et mye bedre alternativ, nemlig tannkapsler som man setter utenpå tennene. De kommer gjerne levert slik som dette:


Disse finnes i ulike varianter. Helt fra de enkleste der man må bruke en festemasse som minner om tyggis i konsistensen.
Med tannkapsler blir man seende slik ut, og kan både drikke og spise litt snacks:I tillegg finnes det en skikkelig kvalitetsvariant av et merke som heter Scarecrow. Disse skal tilpasses tennene med en annen type festemasse slik at de blir tilpasset tennene en gang for alle og kan brukes igjen og igjen. Tilpassingen skjer oftest ved at man i 15 min har kapslene og massen plassert utenpå tennene, deretter skal massen (da inne i kapslene) stivne i 1-2 døgn (NB! les bruksanvisningen som medfølger!) Når dette er gjort så kan man altså bare trykke disse på plass på tennene når som helst.
halloween kostyme
Enkel og billig kostyme !
Bruk dine egne klær og ta på deg et blodig forkle. Vips så er du ferdig utkledd og klar for halloweenparty!
halloween kostyme
Har du noen gamle fillete klær du kan rive opp? I tilfelle blir dette også er superbillig kostyme. Med en skummel hatt som denne gravedigger-hatten og litt sot eller ansiktsmaling blir du fort utkledd og klar til festen. Sminke deg gjerne slik at du blir skikkelig grå og fargeløs, en gravedigger skal ikke akkurat se frisk ut ;)
kostymer for barn
Når barn (og spesielt gutter) skal velge seg kostyme til halloween skal det gjerne være NIFST! Bildet til venstre viser en typisk halloween-utkledning for gutt. Enkelt og greit å ta på (utenpå vanlige klær slik at man ikke fryser) og perfekt til å skremme naboene.
engelkjole_kostyme
Man behøver definitivt ikke være nifs på halloween !
Eneste regelen om utkledning er vel egenltig at det ikke finnes noen regel!
De første årene man feiret halloween i Norge var de aller fleste "nifst" utkledd. Det er det slutt på!
Det er selvsagt fremdeles supergøy å være nifs men ingen nødvendighet.
halloween kostymer barn Mange barn drømmer om å være vampyr til halloween. Noen liker masker mens andre liker bedre slik som denne der man sminker ansiktet og slipper maske
 
rotte halloweendekor Kjempekult å ta med en rotte i bånd på festen ;)
   
linser halloween hvite Helt hvite, helt svarte eller helt røde kontaktlinser er virkelig prikken over i'en! Kjempeskummelt!
 Tips til billig kostyme:

Med egne klær kan du f.eks. kle deg ut slik:

1.
Ta på kun svarte klær, kjøp deg et par katteører og en kattehale, tegne nesen svart og tegn følehorn på kinnene med kajal. Mjau!

2.
Nonnekostyme og prestekostyme er ofte billige kostymer. De er dessuten veldig enkle å kle seg ut med. Man kan ha på egne klær under og slipperå tenke på noe annet enn å ta på seg svarte sko.
Man kan "sprite opp" antrekket med å f.eks. ta en gammel bok og lage ny perm (print ut et kors og lim på coveret), så kan man lime inn mer eller mindre kloke ord og sitater som man kan spre rundt seg utover kvelden.

3.
Det finnes dyreører i alle slags varianter og da kan du enkelt bruke egne klær. F.eks. katt som nevnt over men også kanin (hvite eller rosa klær + kaninører og dusk til hale), tiger (oransje eller brune klær + tigerører og hale og gjerne litt ansiktsmaling), mus (svarte eller mørkebrune klær + museører), ulv (grå klær + ulveører, eller bruk egne klær + ulveører og vær en varulv), hund (egne klær + hundeører og kanskje også en hundesnute), hestemaske, gorillamaske mm

4.
Djevelhorn kan også benyttes sammen med bare svarte eller røde klær

5.
Heks, Bruk egne klær og fullfør med en kappe og en heksehatt. Man kan selvsagt i tillegg ha et kosteskaft for hånden og eventuelt en langhåret parykk.

6.
Vampyr. Bruk egne svarte klær og fullfør med en vampyrkappe og spisse tenner. Egentlig kan man også droppe kappen nå etter filmer som Twilight og serier som Vampire Diaries, Trule Blood, Buffy og Angel er blitt så populære. I en del serier og filmer er vampyrene kledd som hels vanlige mennesker. Men vampyrtenner må man jo nesten ha da ;)

7.
Spøkelse
Laken og saks! klipp hull til øyne og munn ;)

8.
Mumie
Ta en dorull eller to og sett igang med å surre papir rundt hele deg. Du mister kanskje kostymet etterhvert men moro er det! Og biligere kostyme får du ikke!

9.
Drueklase
Ensfargede klær i grønt, brunt eller svart og heng ballonger overalt rundt kroppen slik at du til slutt ser ut som en klase med druer. Ballongene bør være grønne eller lilla

10.
Kokk
Kokkelue eller rimelig sett med kokkelue og kokkefrakk! Ta med en kjevle eller treskje så er antrekket komplett.

11.
Toga
Enkelt og greit laken og gardinpyntebånd + eventuelt en hodekrans.
Eller kjøp et bililg togakostyme. Største utfordringen er gjerne hva man skal ha på bena om det er høst/vinter. Man kan gjerne trekke noen billige ullstrømper utenpå skoene for å se litt mer forhistorisk ut enn med converce ;)

12.
Piratkostyme
Klipp opp en gammel bukse (lag gjerne tagger nederst) og kjør på med stæsj!
kjøp en kul pirathatt eller knyt et bandana eller et rødt tøystykke rundt hodet.
hiv o'hoi!

13.
Trollmann / Harry Potter
Også karakterene i Harry Potter-filmene gikk for det meste i vanlige klær. Skal du være Harry trenger du bare en mørk kort parykk (eller kanskje håret ditt allerede ligner) runde briller, en tryllestav og et tegnet lyn i panna (bruk kajal/sminke)
For å være Hermine kan du enten krølle håret eller kjøpe en brun krøllete parykk og så trenger du bare en tryllestav og eventuelt ta med en bok ;)

14.
Pappkasse-kostyme
Man kan lage mye rart ut av en pappkasse om man har litt tid til overs.
Tv-skjerm eller pc-skjermf.eks.
Eller lim på en duk og lag hull til hodet slik at hodet stikker opp av bordet. Du kan f.eks. også lime på papptallerken, pappbeger mm

 

 

 

 

 


 

 

 

halloween oppskrifter