halloween
Klikk her for nettbutikk med alt til Halloween
Velkommen til halloweentips.no

Har du noen tips å dele med andre?


Send gjerne oppskrifter, bilder, tips og idèer du tror andre kan ha glede av så legger vi de ut på siden :)
Du kan gjerne også poste de på facebook-veggen så kopieres de inn hit etterhvert.

Her er halloweentips.no på facebook: http://www.facebook.com/halloweentips

Litt historisk info om Halloween:

Halloween er det samme som Allehelgensaften (alle helliges kveld).
Allehelgensaften er natten før Allehelgensdag, den katolske minnefesten for helgener og martyrer.
Ifølge engelsk tradisjon feires Halloween 31. oktober, mens Allehelgensdagen er i Norge lagt til første søndag i november, dermed blir mange Halloweenfester altså lagt til den første lørdagen i november, eventuelt siste helgen i oktober.
Les mer om historien bak Halloween på wikipedia.
 

Trick or Treat / Knask eller knep

Barnas Halloweenfeiring går stort sett ut på å gå rundt i nabolaget og ringe på dører etter godteri.
Når naboen åpner spør de "knask eller knep?" og mener da at naboen skal velge om de vil gi fra seg litt knask (godteri) eller om de vil at barns skal gjøre knep.
De fleste velger å enten ha en godteskål klar, eller å skru av alt lyset, gjemme seg på stua og late som om man ikke er hjemme ;)

Dagens måte å feire Halloween på i USA er relativt nytt. Den moderne feiringen slik vi kjenner den begynte I mellomkrigstiden. Da begynte mange å mene at ungdommens opptøyer denne dagen gikk for langt.
Det sies at amerikanske husmødre prøvde å gjenvinne kontroll ved å invitere ungdommene inn i huset og gi de godterier samtidig som de forsøkte gjette hvem som skjulte seg bak maskene og at det var slik den nye tradisjonen med "knask eller knep" oppstod.

Vi vet at en del mennesker i Norge (spesielt eldre som ikke er vokst opp med tradisjonen) misliker Halloween nettopp på grunn av at de ikke har sansen for skremmende masker og ringing på dørene. Det må vi respektere.
Samtidig må vi huske at barna jo ser på dette som en lek, og kanskje vi kan unne oss å lage til en skål med karameller slik at de får en artig opplevelse denne ene dagen i året?

PS! Det er ikke bare for de gamle Halloween kan vøre skummelt. Vi har hørt flere historier om barn som har tatt på seg kostymet og kanskje også sminket seg i ansiktet, og så sett seg i speilet bare for å bli så skremt at de har gått rett inn i sengen sin og gjemt seg under en dyne ;)

 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

halloween oppskrifter